Israël zegt belangrijke Hamas-commandant te hebben gedood met gerichte luchtaanval

Israël zegt belangrijke Hamas-commandant te hebben gedood met gerichte luchtaanval

Israël heeft in de nacht van zondag op maandag Hamas-commandant Haitham Khuwajari gedood. Dat heeft woordvoerder Daniel Hagari van het Israëlische leger gemeld op een persconferentie, schrijft The Jerusalem Post. De commandant kwam om tijdens een gerichte luchtaanval nabij Gaza-stad, die werd uitgevoerd met aanwijzingen van de inlichtingendienst Shin Bet.

Khuwajari was volgens Israël een van de bedenkers van de grootschalige Hamas-aanvallen van 7 oktober en stond aan het hoofd van het Shati-bataljon van Hamas. Het Israëlische leger houdt hem ook verantwoordelijk voor de operaties van Hamas in en om het Al Shifa-ziekenhuis.

Zaterdag doodde Israël al een andere commandant die bij de aanval van 7 oktober betrokken was: Wissam Farhat. Het Israëlische leger heeft zich ten doel gesteld een eind te maken aan Hamas in Gaza en is inmiddels ook met grondtroepen doorgedrongen tot het zuiden van de Gazastrook.

Welkom in dit blog

In dit blog volgt NRC de situatie in Israël en de Gazastrook en ontwikkelingen die daarmee te maken hebben. Lees hier het vorige blog terug.