Franse senator gearresteerd op verdenking van drogeren van parlementslid

De Franse politie heeft senator Joël Guerriau vrijdag in Parijs gearresteerd en verhoord, op verdenking van het drogeren van parlementariër Sandrine Josso bij hem thuis. Guerriau wordt ervan verdacht Josso stiekem xtc te hebben toegediend, teneinde haar aan te randen of te verkrachten, zo meldt persbureau AFP. De 66-jarige Guerriau, lid van de middenpartij Horizons, is sinds 2011 senaatslid en vice-president van de commissie voor buitenlandse zaken en defensie. Josso (48) is parlementslid voor de partij MoDem.

Volgens de advocaat van het vermeende slachtoffer heeft Guerriau drugs in de champagne van Josso gedaan. De vrouw zou hebben gezien hoe hij in de keuken rommelde met een zakje met iets wits erin. Na het drinken van de champagne voelde ze zich ziek, maar wist ze nog weg te komen. De twee zouden al jarenlang bevriend zijn, maar geen intieme relatie hebben. De openbaar aanklager die op de zaak is gezet, zei op de Franse televisie dat er xtc was aangetroffen in het bloed van Josso, en ook in het huis van Guerriau.

De advocaat van de senator heeft laten weten dat waarheid „heel ver verwijderd is van de onbetamelijke interpretatie die afgeleid kan worden uit lezing van de eerste berichten in de pers”. Horizons, de partij van Guerriau, stelde dat de senator „natuurlijk niet kan aanblijven als ook maar de kleinste twijfel bestaat”.