KRO-NCRV besluit laatste week van natuurquiz Waku Waku te schrappen om deelname Tim den Besten

KRO-NCRV heeft „in goed overleg” besloten om de laatste week van de familiespelshow Waku Waku niet uit te zenden, omdat presentator Tim den Besten daaraan meedoet als kandidaat. Dat laat de omroep maandag weten. Het besluit is een reactie op het artikel in het Parool waarin Den Besten wordt beschuldigd van identiteitsfraude.

Vorige week meldde de Amsterdamse krant dat drie mannen aangifte hebben gedaan tegen de 36-jarige Den Besten omdat hij hun identiteit zou hebben misbruikt voor profielen op de homo-datingapp Grindr. Het Parool zegt over expliciete chatberichten te beschikken die de presentator zou hebben gevoerd onder de naam en foto van deze mannen. De mannen zouden aanwijzingen hebben dat de berichten afkomstig waren van Den Besten. De presentator heeft niet gereageerd op vragen van het Parool over de vermeende identiteitsfraude.

KRO-NCRV zegt de beslissing „in zeer grote zorgvuldigheid” te hebben genomen. „Wij begrijpen goed dat het zou gaan over een situatie in de privésfeer en dat een beschuldiging geen veroordeling is.” Maar de omroep zegt ook een strikt beleid te voeren voor de jeugdprogrammering en waarschuwt kinderen regelmatig voor identiteitsfraude.