Luchthaven Hamburg gesloten wegens gijzeling, politie gaat uit van voogdijgeschil

De luchthaven in de Noord-Duitse stad Hamburg is sinds zaterdagavond afgesloten en al het vliegverkeer stilgelegd, nadat een man met zijn auto door het hek van Helmut Schmidt Airport brak en sindsdien weigert te vertrekken. De man heeft zijn vierjarige dochter bij zich in de auto. De politie zegt uit te gaan van een voogdijgeschil.

De verdachte is volgens Duitse media een 35-jarige man van Turkse afkomst die een vlucht naar Turkije eist voor hem en zijn dochter. De moeder van het vierjarige meisje zou de politie eerder al hebben gewaarschuwd over een mogelijke ontvoering van het kind, meldt persbureau DPA.

De man brak rond 20.00 uur met zijn auto door het hek en parkeerde zijn auto op het platform van de luchthaven waar de vliegtuigen staan. Volgens Duitse media schoot hij vervolgens twee keer in de lucht en gooide hij twee brandende flessen uit de auto. De luchthaven werd onmiddellijk afgesloten en beide terminals geëvacueerd.

De Hamburgse politie zegt in een verklaring op X de hele nacht met de man te hebben onderhandeld. Een politiewoordvoerder zegt tegen de Duitse krant Der Spiegel dat het een goed teken is dat er wordt onderhandeld. „Hij heeft zich naar ons gekeerd. Hij wil met ons praten en dat zien we als een heel positief teken.”