Gewapende man opgepakt die presentator Tim Hofman om het leven wilde brengen

Hilversum De verdachte meldde zich vorige maand bij het gebouw van BNNVARA omdat hij Tim Hofman wilde doden, zei hij tegen de beveiliger. Hij is opgepakt en zit nog steeds vast.
Het kantoor van BNNVARA in Hilversum.
Het kantoor van BNNVARA in Hilversum. Foto Robin Utrecht/ANP

Een 41-jarige man uit Breda is vorige maand opgepakt omdat hij Tim Hofman om het leven wilde brengen. Dat heeft omroep BNNVARA maandag bekendgemaakt. De man ging vorige maand het gebouw van de omroep in Hilversum binnen en zei tegen de beveiliger dat dat zijn plan was. De beveiliger heeft de politie vervolgens ingeschakeld, die de man heeft gearresteerd.

Het incident vond plaats in de avond van 6 september. De verdachte zit nog steeds vast. Hij bleek een tas bij zich te hebben met daarin een vuurwapen en een mes. De omroep zegt dat na het incident bleek dat de man al eerder die dag in het pand was geweest om een ontmoeting met Hofman te regelen. Dat lukte niet, waarna hij ‘s avonds terugkeerde.

Algemeen directeur van de omroep, Lonneke van der Zee, zegt dat de gebeurtennissen „vanzelfsprekend” grote impact hebben op Hofman, de beveiliger, receptiemedewerker en het redactieteam van BOOS. „Het is weerzinwekkend dat we te maken hebben gehad met zo’n ernstig incident. Dat maakt grote indruk op ons allemaal.”

Hofman is vooral bekend als presentator van het online onderzoeksprogramma BOOS. Volgens de omroep heeft de verdachte niet in een uitzending daarvan gezeten en is hij ook geen onderwerp van gesprek geweest. Ook is hij niet bekend als iemand die eerder bij BNNVARA heeft gewerkt. Wat het motief van de man wel is geweest, is nog niet bekend. Het proces tegen de verdachte zal eind december beginnen.

Lees ook dit interview met Tim Hofman: ‘Ik wil mij helemaal de tyfus deugen. Wat is daar mis mee?’