Bus in Venetië stort van viaduct: zeker 20 doden

Italië De bus stortte zeker vijftien meter naar beneden. Daarna vatte het voertuig vlam, terwijl er nog mensen inzaten. De burgemeester van Venetië vreest dat het dodental nog oploopt.
De bus stortte van een viaduct, vijftien meter naar beneden, en kwam op een spoorlijn terecht.
De bus stortte van een viaduct, vijftien meter naar beneden, en kwam op een spoorlijn terecht. Foto Marco Sabadin/AFP

Meer dan twintig mensen zijn dinsdagavond omgekomen bij een busongeval in Venetië. De bus stortte van een viaduct, kwam op de spoorlijnen vijftien meter daaronder terecht en vatte vlam, zo melden internationale persbureaus en Italiaanse media. Onder de doden zijn zeker twee kinderen. Het dodental kan nog oplopen, schrijft burgemeester Luigi Brugnaro.

Het viaduct waar de bus afstortte verbindt het centrum van Venetië met de voorstad Mestre. Na de crash ontstond er een grote brand terwijl mensen nog uit het voertuig gehaald moesten worden. Hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden is nog onbekend. Er zijn zeker een tiental gewonden gevallen. Het aantal passagiers dat in de bus zat is niet bekend.

Volgens de Italiaanse krant Il Corriere della Sera ging het om een lijnbus die geen gewone rit maakte, maar een groep toeristen naar een camping buiten de stad moest vervoeren. De krant schrijft dat de bus waarschijnlijk vlamvatte nadat het in contact kwam met elektriciteitsdraden.

Burgemeester Brugnaro beschrijft het ongeluk op X, voorheen Twitter, als een „apocalyptische scène”. Hij schrijft dat zijn stad in rouw is. Ook de premier van Italië Giorgia Meloni zei in een verklaring haar „diepste medeleven” te betuigen. „Ik sta in nauw contact met de burgemeester om het nieuws over deze tragedie te volgen”, aldus de premier.