Louis van Gaal gaat raad van commissarissen Ajax adviseren

Ajax De aanstelling van Van Gaal volgt op het besluit van huidig interim-algemeen directeur Jan van Halst om niet terug te keren als ‘voetbalman’ in de rvc. Van Gaal laat weten Ajax graag te willen helpen.
„​Ik stel graag mijn voetbalkennis in dienst van de raad van commissarissen​, zeker als straks Leo van Wijk en Michael van Praag benoemd zijn", aldus Van Gaal.
„​Ik stel graag mijn voetbalkennis in dienst van de raad van commissarissen​, zeker als straks Leo van Wijk en Michael van Praag benoemd zijn”, aldus Van Gaal. Foto Merlijn Doomernik

Louis van Gaal gaat de raad van commissarissen van Ajax adviseren op voetbaltechnisch gebied. Dat heeft de Amsterdamse club dinsdagavond bekendgemaakt. De aanstelling van Van Gaal volgt op het besluit van huidig interim-algemeen directeur Jan van Halst om niet terug te keren als ‘voetbalman’ in de rvc.

Van Gaal laat in een reactie weten Ajax graag te willen helpen. Een dagelijkse rol bij Ajax ziet hij, vanwege zijn gezondheid, alleen niet meer zitten, zei hij eerder tegen de NOS. „Mijn leven speelt zich voor een groot deel af in Portugal ​en dat laat zich goed combineren met deze rol als externe adviseur”, zegt hij dinsdag. „​Ik stel graag mijn voetbalkennis in dienst van de raad van commissarissen​, zeker als straks Leo van Wijk en Michael van Praag benoemd zijn.”

Op 17 november wordt tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders bekend of Van Wijk en Van Praag daadwerkelijk in de rvc worden aangesteld. Van Praag wordt dan ook voorzitter van de raad. Hij zou daarmee Pier Eringa opvolgen, die afgelopen week aftrad als voorzitter.