Denk-oprichter Tunahan Kuzu stopt na verkiezingen als Kamerlid

Denk-oprichter Tunahan Kuzu stopt na verkiezingen als Kamerlid

Mede-oprichter van Denk Tunahan Kuzu keert na de verkiezingen niet terug als Kamerlid. Dat heeft hij maandag bekendgemaakt in een schriftelijke verklaring die hij op sociale media heeft gedeeld. Kuzu schrijft dat het „aan een nieuwe generatie” volksvertegenwoordigers is om het stokje over te nemen. Hij zit sinds 2012 in de Kamer; de eerste twee jaar namens de PvdA, daarna namens Denk, de partij die hij in 2015 mede oprichtte.

Met Kuzu vertrekt het laatste vertrouwde gezicht bij Denk. Eerder maakte ook Farid Azarkan zijn vertrek bekend, die sinds 2017 voor de partij in de Kamer zat en Kuzu in 2020 nog opvolgde als fractievoorzitter. De twee Denk-coryfeeën stellen hun vertrouwen in voormalig Rotterdams raadslid Stephan van Baarle, de nieuwe lijsttrekker. Dogukan Ergun is de nummer twee op de lijst. Hij is nu nog wethouder in Schiedam en adviseert de Tweede Kamerfractie.

Kuzu was Kamerlid vanaf 2012, eerst namens de PvdA en daarna namens Denk, de partij die hij in 2015 mede oprichtte. Foto Robin Utrecht/ANP