Ook in Frankrijk is volgende zomer een voordelige treinpas beschikbaar, naar Duits voorbeeld

Openbaar vervoer De pas moet treinreizen toegankelijker en goedkoper maken, en zo het gebruik van de spoorwegen stimuleren. In Duitsland werd afgelopen zomer voor de tweede keer zo’n pas ingevoerd.
Om treingebruik te stimuleren, komt de Franse regering volgende zomer met een voordelige treinpas. Voor ongeveer 49 euro kunnen reizigers onbeperkt gebruikmaken van regionale treinen en intercity’s.
Om treingebruik te stimuleren, komt de Franse regering volgende zomer met een voordelige treinpas. Voor ongeveer 49 euro kunnen reizigers onbeperkt gebruikmaken van regionale treinen en intercity’s. Foto Yoan Valat/EPA

Wie volgende zomer voordelig op vakantie wil, kan Frankrijk als bestemming overwegen. Er komt een treinkaart waarmee reizigers voor ongeveer 49 euro per maand onbeperkt gebruik kunnen maken van de regionale treinen en intercitytreinen, zo maakte transportminister Clément Beaune donderdag bekend. Hogesnelheidstreinen (TGVs) vallen niet onder de regeling.

Beaune heeft zich laten inspireren door buurland Duitsland. Daar konden reizigers tijdens de afgelopen zomermaanden voor 49 euro onbeperkt reizen met bussen, trams, metro’s en regionale treinen door heel het land. Dat was een vervolg op de proef van een jaar eerder, toen de Duitse regering voor slechts 9 euro een pas beschikbaar stelde voor het openbaar vervoer, bedoeld om het brandstofgebruik terug te dringen. Of het ook in Frankrijk mogelijk zal zijn om met bussen, trams en andere openbare vervoersmiddelen te reizen op dezelfde pas, moet Beaune nog uitzoeken.

„Het idee van de treinpas is een eenvoudig systeem, toegankelijk voor iedereen en goedkoop, waardoor onbeperkt reizen mogelijk is en we het gebruik van de trein bevorderen”, schrijft de transportminister op X, voormalig Twitter. De Franse regering is al langer bezig om het gebruik van de spoorwegen te stimuleren. Ook besloot Frankrijk in mei, als eerste Europese land, om alle vluchten tussen steden die ook binnen 2,5 uur met de trein bereikbaar zijn, te verbieden. In de praktijk gaat het om de routes van Parijs naar Nantes, Lyon en Bordeaux.