Aantal reizigers Schiphol Group gestegen, luchthaven spreekt van ‘keerpunt’

Luchtvaart De luchthavens in Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam verwerkten in de eerste helft van dit jaar 22 procent meer reizigers ten opzichte van dezelfde periode in 2022.
Het aantal passagiers op Schiphol krabbelt omhoog.
Het aantal passagiers op Schiphol krabbelt omhoog. Foto Jeffrey Groenweg/ANP

Het aantal reizigers op de luchthavens van Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam krabbelt weer omhoog sinds het naar de achtergrond verdwijnen van de coronapandemie. Eigenaar Royal Schiphol Group meldt vrijdag dat de drie luchthavens in de eerste helft van dit jaar ruim 33 miljoen reizigers hebben verwerkt, 22 procent meer dan in de eerste zes maanden van 2022. Het bedrijf spreekt van een „keerpunt”. Wel ligt het aantal passagiers nog steeds lager dan voor corona.

Via Schiphol in Amsterdam reisden 28,7 miljoen passagiers in het eerste half jaar van 2023, tegenover 23,8 miljoen in eerste helft van 2022. In 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie, verwerkte de luchthaven in de eerste zes maanden 34,5 miljoen reizigers.

De reizigersaantallen van Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport zijn de eerste zes maanden van dit jaar ook gestegen. Eindhoven Airport verwerkte dit jaar 3,5 miljoen passagiers tegenover 2,7 miljoen vorig jaar. Voor Rotterdam The Hague Airport was dat 1 miljoen tegenover 0,8 miljoen.

Hoewel het drukker is geworden op Schiphol Amsterdam, zijn de arbeidsomstandigheden verbeterd, aldus het bedrijf. Eerder was er kritiek op bijvoorbeeld de arbeidsomstandigheden van werknemers die bagage afhandelen. Zo zouden zij volgens de arbeidsinspectie veel meer gewicht tillen dan toegestaan en lange dagen maken. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen bijna vijftig „tilhulpen” besteld en besloten een nieuwe innovatieve bagagekelder te bouwen.

De nettowinst kwam met 15 miljoen euro in het eerste half jaar van 2023 behoorlijk lager uit dan de 65 miljoen euro van de eerste zes maanden een jaar terug. De bedrijfstak ‘avation’, het luchtverkeer, is verlieslijdend door hoge operationele kosten. De winst van het bedrijf Royal Schiphol Group zit nog altijd vooral in onder meer verhuur van kantoren en opbrengsten van parkeren.

Lees ook: ‘Je ziet ons niet, dus maakt het niet uit hoe we hier moeten werken’: wat er gebeurt in de bagagekelder van Schiphol