Brandweer vindt achttien verbrande lichamen bij natuurbrand in Griekenland, vermoedelijk migranten

Natuurbranden De lokale brandweer denkt dat het om de lichamen van migranten gaat, omdat niemand in het gebied melding heeft gedaan van verdwijningen of vermissingen van inwoners.
Hevige bosbranden in het noordoosten van Griekenland.
Hevige bosbranden in het noordoosten van Griekenland. Foto Achilleas Chiras/AP

De Griekse brandweer heeft dinsdag achttien verbrande lichamen gevonden in Avantas, een gemeente in het noorden van het land. Dat meldt persbureau AFP. De lichamen werden gevonden in het gebied waar al meerdere dagen natuurbranden woeden. De brandweer vermoedt dat het om migranten gaat, aangezien „er geen meldingen zijn van verdwijningen of vermiste inwoners uit omliggende gebieden”.

De lichamen werden aangetroffen in de buurt van het nationale park van Dadia, een regio die grenst aan Turkije en waar migranten vaak binnenkomen. Migranten steken de rivier Evros over, die de natuurlijke grens vormt tussen de twee landen. De brandweer laat weten verder te zoeken naar mogelijke lichamen. Eerder was in het gebied ook al een lichaam van een vermoedelijke migrant gevonden.

Eind juli leek de vuurzee in Griekenland na weken weer onder controle, maar in augustus laaiden bosbranden opnieuw op. Dinsdag werden in het noordoosten van Griekenland nog acht gemeenten geëvacueerd vanwege de branden. De temperaturen in Griekenland zijn al de hele zomer extreem hoog.

Lees ook: Verzengende hitte zou ‘vrijwel onmogelijk’ zijn geweest als ‘mensen de planeet niet hadden opgewarmd’