Zeker 27 doden en ruim 102 gewonden door brand bij tankstation in Rusland

Explosies De brand ontstond in een autoreparatiewerkplaats in de Zuid-Russische regio Dagestan en verspreidde zich naar een nabijgelegen tankstation. Hoe de brand — die inmiddels geblust is — ontstond, is nog onduidelijk.
Pas na drie en een half uur kon de brand door de 260 ingezette brandweerlieden worden geblust.
Pas na drie en een half uur kon de brand door de 260 ingezette brandweerlieden worden geblust. Foto Reuters via Russian Emergencies Ministry

Bij een brand bij een tankstation in de Zuid-Russische regio Dagestan zijn dinsdag zeker 27 mensen, onder wie drie kinderen, om het leven gekomen. Dat maakte Sergej Melikov, gouverneur van de regio bekend op Telegram. Ook zijn 102 mensen gewond geraakt, onder wie zeker tien ernstig. Onder de gewonden zijn minstens dertien kinderen. „Het is net oorlog hier”, aldus een ooggetuige tegenover persbureau Reuters. Hoe de brand — die inmiddels geblust is — ontstond, is nog onduidelijk.

De brand ontstond in de nacht van maandag op dinsdag in een autoreparatiewerkplaats in de Dagestaanse hoofdstad Machatsjkala en veroorzaakte daarna explosies die zich verspreidden naar een nabijgelegen tankstation. Daar ontploften twee van de acht brandstoftanks die daar aanwezig waren. Pas na drieënhalf uur kon de brand, die zich over een oppervlakte van zeshonderd vierkante meter verspreid had, door de 260 ingezette brandweerlieden worden geblust.

De autoriteiten hebben een vliegtuig naar de plek van de ramp gestuurd om de zwaargewonden naar Moskou te transporteren. De snelweg in de omgeving van het tankstation is voorlopig dicht. De Russische republiek Dagestan grenst zowel aan de Russische republiek Tsjetsjenië als aan Georgië en Azerbeidzjan.