Zeker zeventien doden bij omslaan boot voor kust Senegal

Vaarroute De vaarroute van Senegal naar de Canarische Eilanden is een van de dodelijkste ter wereld. Alleen al dit jaar stierven bijna achthonderd mensen die hier de overtocht waagden.
Reddingswerkers en vissers troffen de boot op het strand aan, nadat die eerder op zee was omgeslagen.
Reddingswerkers en vissers troffen de boot op het strand aan, nadat die eerder op zee was omgeslagen. Foto Jerome Favre/EPA

Zeker zeventien mensen zijn om het leven gekomen toen hun boot omsloeg voor de kust van Senegal. Vanwege het type boot wordt aangenomen dat het om migranten ging die de overtocht waagden naar de Canarische Eilanden. Dat hebben lokale overheidsmedewerkers maandag laten weten, meldt persbureau AP.

De aangespoelde lichamen werden in de vroege morgen ontdekt bij hoofdstad Dakar. Het is niet bekend waar zij vandaan kwamen en met hoeveel personen zij de zee op gingen.

Dodelijke vaarroute

De vaarroute tussen Senegal en de Canarische Eilanden, zo’n 1.700 kilometer lang, is een van de dodelijkste ter wereld. Alleen al in de eerste helft van dit jaar zijn bijna achthonderd mensen overleden of vermist geraakt bij de overtocht. Veel migranten hopen via de Canarische Eilanden door te kunnen reizen naar Spanje.

Eerder deze maand raakten meerdere boten met daarop in totaal zo’n driehonderd migranten nog vermist toen zij vanuit Senegal naar de Canarische Eilanden vertrokken. Hoogstwaarschijnlijk zijn de opvarenden overleden.

Lees ook: Senegalese migranten vermist op een van de gevaarlijkste migratieroutes naar Europa