Wesley Koolhof wint als vierde Nederlander ooit dubbelspel op Wimbledon

Tennis Koolhof treedt met zijn winst toe tot een eervol rijtje. Hij is nu de vierde Nederlander die het dubbelspel op Wimbledon won.
Voor Koolhof was het zijn tweede titel op een grandslamtoernooi.
Voor Koolhof was het zijn tweede titel op een grandslamtoernooi. Foto Sebastien Bozon/ AFP

Wesley Koolhof (34) heeft zaterdag als vierde Nederlander ooit het dubbelspel op Wimbledon gewonnen. Samen met zijn Britse dubbelpartner Neal Skupski versloeg de tennisser uit Zevenaar zonder echt in de problemen te komen Marcel Granollers uit Spanje en Horacio Zeballos uit Argentinië met 6-4 6-4.

„Het is echt heel speciaal”, zei Koolhof na afloop van de finale glunderend. „Ik vond het al heel speciaal om hier door de deur te komen, maar het is helemaal mooi om nu met de trofee te staan.” Skupski voegde daaraan toe: „We zijn achttien maanden geleden bij elkaar gekomen en het winnen van een grand slam was een van onze doelen. Het is heel speciaal dat het is gelukt.” De 33-jarige Skupski is de eerste Britse man sinds 1926 die zowel het gemengd dubbel als de herendubbel op Wimbledon heeft gewonnen.

Ook Koolhof, op dit moment samen met Skupski de nummer twee van de wereld, treedt met zijn winst toe tot een eervol rijtje. Hij is nu de vierde Nederlander die het dubbelspel op Wimbledon won. Jacco Eltingh en Paul Haarhuis wonnen in 1998, Jean-Julien Rojer was de beste in 2015, samen met zijn Roemeense dubbelpartner Horia Tecau. Zijn eerste grandslamtoernooi won Koolhof vorig jaar. Toen won hij met Japanner Ena Shibahara het gemengd dubbelspel van Roland Garros.

Lees ook dit interview met Koolhof voorafgaand aan Wimbledon: ‘De slechtste druk die je kunt hebben, is de druk van het geld’