Tweede Kamer weer vrijgegeven na kortstondige ontruiming vanwege verdacht pakketje

Ontruiming Het Team Explosieven Veiligheid (TEV) gaf de Tweede Kamer donderdagmiddag na een kortstondige ontruiming weer vrij. De ontruiming volgde op een melding van een verdacht pakketje. Het bleek loos alarm. Volgens PVV-leider Geert Wilders was het pakketje voor hem bestemd.
De ingang van de Tweede Kamer.
De ingang van de Tweede Kamer. Foto Remko de Waal/ANP

Het Team Explosieven Veiligheid (TEV) heeft de Tweede Kamer weer vrijgegeven na een kortstondige ontruiming. Dat meldt de politie Den Haag via Twitter. Delen van de Tweede Kamer werden donderdagmiddag ontruimd vanwege de vondst van een verdacht pakketje. Het bleek loos alarm.

PVV-leider Geert Wilders laat op Twitter weten dat het om een teddybeer met bedrading ging aan zijn adres. „Gelukkig zonder explosief en dus niet gevaarlijk maar gezellig is anders”, aldus Wilders. De politie noch Tweede Kamer heeft dit bevestigd.

De politie en het TEV ontruimden om 12.30 uur meerdere commissiezalen op de begane grond, meldde persbureau ANP. Het pakketje lag volgens een medewerker in de postkamer. Kamerleden verlieten het gebouw via de grote hal en de achterkant van het gebouw zette de politie het gebouw af.