Zeker acht migranten overleden na poging oversteek Kanaal

Laatste update:

In de nacht van zaterdag op zondag zijn zeker acht migranten verdronken toen zij het Kanaal van Frankrijk naar Engeland probeerden over te steken. Dat meldt de Franse krant La Voix du Nord zondagochtend. Twee weken eerder kwamen daar nog twaalf migranten om het leven.

Rond 01.15 uur op zondagochtend werd de brandweer in het Franse Marquise, iets onder Calais, opgeroepen. Een rubberboot met daarin zo’n vijftig mensen zou zijn gezonken. Overlevenden zijn in een sporthal opgevangen. Of het dodental nog zal oplopen is vooralsnog onbekend. Later op zondagochtend zal een persconferentie worden gehouden.

Begin september overleden twaalf migranten, onder wie zes kinderen en een zwangere vrouw, toen zij dezelfde oversteek wilden maken. De bodem van de boot waar de slachtoffers op zaten scheurde op het Kanaal open. Het was het dodelijkste incident op de waterweg van dit jaar. Er zijn sinds januari, los van de schipbreuk op zondag, al ruim veertig migranten verdronken bij een poging om het Kanaal over te steken.

Zaterdagavond meldde Franse autoriteiten dat er zo’n tweehonderd schipbreukelingen zijn gered op het Kanaal in de 24 uur tussen vrijdag en zaterdag, schrijft La Voix du Nord.


Lees ook

Zeker twaalf migranten verdronken nadat boot openscheurt op het Kanaal

Een deel van de opvarende migranten is inmiddels in veiligheid gebracht.