Zeker 22 doden bij Israëlisch bombardement op Beiroet

Israëlische aanvallen donderdag op twee verschillende buurten in Beiroet hebben volgens de Libanese autoriteiten aan ten minste 22 mensen het leven gekost. Daarnaast zijn meer dan honderd mensen gewond geraakt, melden internationale persbureaus op basis van het Libanese ministerie van Volksgezondheid.

De aanvallen vonden plaats in dichtbevolkte woonwijken in het hart van de stad, meldt persbureau AP. Israël maakte één appartementencomplex met acht verdiepingen met de grond gelijk en vernietigde de onderste etages van een ander woongebouw — te zien op onderstaande foto. De laatste tijd voert Israël vooral luchtaanvallen uit op Dahiyeh, een zuidelijke voorstad van Beiroet waar de sjiitische strijdgroep Hezbollah van oudsher een sterke aanwezigheid heeft.

Volgens het televisiekanaal van Hezbollah en Israëlische media heeft Israël geprobeerd Hezbollah-kopstuk Wafiq Sala geprobeerd te doden. Hezbollah-media zeggen dat Sala niet in de gebouwen aanwezig was die Israël heeft kapotgeschoten, dat kan NRC niet verifiëren.

De gevolgen van de Israëlische luchtaanval op een appartementencomplex in Beiroet.
Foto Louisa Gouliamaki/Reuters