VS vallen opnieuw Houthi-doelen aan in Jemen

VS vallen opnieuw Houthi-doelen aan in Jemen

De Verenigde Staten hebben zondag opnieuw raketten van de Houthi-rebellen in Jemen vernietigd. Dat meldt de Amerikaanse legerleiding maandag op X. Het zou gaan om één kruisraket en vier antischeepsraketten, die klaar stonden om afgevuurd te worden op schepen in de Rode Zee.

De actie volgt op de grootschalige actie van zaterdag, waarbij een door Nederland gesteunde aanval van de VS en het Verenigd Koninkrijk 36 doelen vernietigde in Jemen. De aanvallen in Jemen waren onder meer gericht op wapenopslagplaatsen, raketsystemen en de luchtverdediging van de Houthi’s. De rebellen bestoken de laatste maanden geregeld schepen in de Rode Zee met raketten en aanvalsdrones. De Jemenitische Houthi’s steunen Hamas en zeggen met de aanvallen op te willen komen voor het Palestijnse volk in Gaza.

De RAF Typhoon, een Brits gevechtstoestel dat gebruikt wordt om Houthi-doelen te vernietigen. Foto Samantha Drummee/AFP Photo

Welkom in dit blog

In dit blog volgt NRC de oorlog tussen Israël en Hamas en de spanningen in het Midden-Oosten die daarmee te maken hebben.

Lees hier ons vorige blog terug