Vitesse lijkt gered: akkoord over overname Vitesse door Parry en Franke

Coley Parry en ondernemer Guus Franke hebben een akkoord bereikt over de overname van Vitesse. Dat bevestigde de voetbalclub maandag om 23.50 uur. Vorige week nam de licentiecommissie Vitesse de proflicentie voor komend seizoen af. De club ging in beroep en had tot 23.59 uur maandagavond de tijd om plannen in te leveren bij de commissie om zo de licentie voor komend seizoen te kunnen krijgen.

„Waar Vitesse eerder vandaag communiceerde over het stuklopen van de onderhandelingen tussen Franke en Parry, is er vanavond toch een definitief akkoord bereikt. Inmiddels heeft Vitesse alle benodigde documenten tijdig aangeleverd bij de beroepscommissie van de KNVB”, aldus de club in een verklaring op de website. „Met de overeenkomst tussen Franke en Parry is een belangrijke hobbel genomen in het voortbestaan van Vitesse.”

Eerder op de avond werd nog gemeld dat een akkoord definitief van de baan was, maar onverwacht kwam er toch een oplossing. Voor een overname door Franke moesten van de KNVB de banden tussen Vitesse en de Amerikaan Coley Parry en zijn Common Group worden verbroken. Daarvoor was een deal tussen Franke en de Amerikaan noodzakelijk. Franke koopt de ruim 14 miljoen euro schuld van de voetbalclub af, in ruil voor het eigenaarschap van Vitesse.

Licentie

Nu is het voor Vitesse wachten op de beroepszaak. Daarin moet de Arnhemse club ook aantonen dat de problemen met de ING-bank en de accountant zijn opgelost. Die problemen oplossen is noodzakelijk voor het verkrijgen van een nieuwe licentie om zo van start te mogen gaan in de Keuken Kampioen Divisie op 9 augustus.

„Het geduld van eenieder is wederom op de proef gesteld. Het is bijzonder hoe bepaalde processen werken, zeker als een deadline nadert. Dan wordt er door vele partijen geschaakt op vele borden tegelijk en nemen wij als Vitesse bijvoorbeeld het besluit om donateurs uit de crowdfundingsactie te benaderen om af te zien van hun recht op restitutie”, liet algemeen directeur Edwin Reijntjes weten in een reactie op de overname.

Kort nadat de fans van Vitesse het nieuws over de overname hadden vernomen, ontstond er feestvreugde op Papendal. Op het trainingscomplex van de Arnhemse clubs hadden honderden fans zich verzameld. Zij staken fakkels af.