Verstappen wint door emoties overheerste Grote Prijs van Oostenrijk

Formule 1 Max Verstappen was op de Red Bull Ring opnieuw de snelste. Hij bewees zo zijn eer aan de op Spa overleden coureur Dilano van ‘t Hoff.

Max Verstappen viert in Oostenrijk zijn negende overwinning van het Formule 1-seizoen.
Max Verstappen viert in Oostenrijk zijn negende overwinning van het Formule 1-seizoen. Foto Vladimir Simicek

Max Verstappen heerste zondagmiddag op de Red Bull Ring zoals Dietrich Mateschitz altijd voor ogen had. Alsof de RB19 van de 25-jarige Nederlander over vleugels beschikte. Voor de 42ste keer was het Wilhelmus na een zege voor Verstappen te horen, het Land der Berge, Land am Strome klonk inmiddels 101 keer. Tijdens het eerbetoon aan de Oostenrijkse werkgever van Verstappen gingen de gedachten automatisch naar Mateschitz, de Oostenrijkse grondlegger van Red Bull Racing, die op 22 oktober 2022 overleed.

De Grote Prijs van Oostenrijk werd overheerst door emoties. Van vreugde en verdriet. Want de zaterdag waarop Verstappen de sprintrace op zijn naam schreef, werd overschaduwd door de dood van Dilano van ’t Hoff (18) bij het Formula Regional European Championship. De Nederlander overleed na een crash op het circuit van Spa-Francorchamps in België.

Voordat de twintig coureurs in Spielberg zondag van start gingen, vond er een minuut stilte plaats ter nagedachtenis aan Van ’t Hoff. Coureurs reden met stickers met de tekst ’Racing for Dilano’ op hun wagen. Verstappen had zijn plek in de Formule 1 al verdiend toen hij diens leeftijd had. Dat was te danken aan ‘adviseur’ Helmut Marko, die Verstappen als zeventienjarige een Formule 1-stoel aanbood bij Toro Rosso, het toenmalige opleidingsteam van Red Bull.

Dominantie Red Bull Racing

Verstappen is sinds 15 mei 2016 het gezicht van Red Bull Racing en is zijn voormalige teamgenoot Sebastian Vettel (38 zeges bij Red Bull) inmiddels gepasseerd. Zijn huidige temagenoot Sergio Pérez staat na zijn derde plaats van zondag tweede in de WK-stand. Dat Red Bull zó zou domineren had niemand voor mogelijk gehouden toen het bedrijf in 1989 als sponsor van de Oostenrijker Gerhard Berger met de Formule 1 in aanraking kwam.

Nadat Berger voor het oog van de wereld een slokje had genomen van het energiedrankje, dat voor het eerst in Thailand als Krating Daeng op de markt kwam, nam het marketingverhaal van Red Bull een vlucht. Mateschitz bouwde een imperium, maar had het als eigenaar van 49 procent van de aandelen niet alleen voor het zeggen. Red Bull legde als eigenaar en sponsor in verschillende takken van sport de basis voor een succesverhaal met een omzet van 7,8 miljard euro en 10 miljard verkochte blikjes per jaar.

Red Bull Racing begon in 2005 met een Formule 1-team, onder leiding van Christian Horner. Een jaar later kwam ontwerper Adrian Newey bij het team waarvan de fabriek in het Engelse Milton Keynes staat. Ze vormen met Verstappen een gouden trio. Red Bull overschaduwde op de oranje gekleurde Red Bull Ring voor de negende keer dit seizoen automerken als Ferrari, Mercedes en Aston Martin. Mateschitz zou er trots op zijn geweest.