Unicef: 10.000 kinderen in Gaza komende weken geconfronteerd met levensgevaarlijke ondervoeding

Unicef: 10.000 kinderen in Gaza komende weken geconfronteerd met levensgevaarlijke ondervoeding

Unicef waarschuwt dat minstens 10.000 kinderen onder de vijf in Gaza de komende weken zullen lijden aan „de meest levensbedreigende vorm van ondervoeding”. Dat meldt het kinderfonds van de Verenigde Naties in een verklaring.

De organisatie baseert deze cijfers op een rapport van de Integrated Food Security Phase Classificitation (IPC) dat donderdag uitkwam. Daarin staat dat alle kinderen onder de vijf jaar in de Gazastrook, dat zijn er zo’n 335.000, een hoog risico lopen op ernstige ondervoeding. Unicef schat dat 10.000 daarvan in de komende weken ernstig ondervoed zullen raken.

Unicef uit daarnaast ook zorgen over de gezondheid van ruim 155.000 zwangere Palestijnse vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, en over de situatie van meer dan 135.000 kinderen onder de twee jaar. „We hebben het herstel van kritieke infrastructuur nodig, inclusief ziekenhuizen, zodat jonge kinderen, zwangere vrouwen veilig toegang kunnen krijgen tot levensreddende behandelingen en zorg”, aldus het de verklaring.

Welkom in dit blog

In dit blog volgt NRC de situatie in Israël en de Gazastrook en ontwikkelingen die daarmee te maken hebben. Lees hier ons vorige blog terug.