Taylor Swift annuleert concerten in Wenen vanwege terrorismedreiging

Popster Taylor Swift heeft alle drie haar concerten deze week in Wenen geannuleerd vanwege het risico op een terroristische aanslag. Dat meldt organisator Barracuda Music woensdag in een bericht op Instagram. Kort daarvoor maakte de Oostenrijkse politie bekend twee mannen te hebben aangehouden op verdenking van het plannen van een aanslag bij een van de drie optredens.

Swift zou donderdag, vrijdag en zaterdag voor vele duizenden fans optreden in het Ernst Happel-stadion in de Oostenrijkse hoofdstad. Maar vanwege het veiligheidsrisico schrijft Barracuda Music geen andere mogelijkheid te zien dan de optredens te annuleren.

Geradicaliseerd

De negentienjarige hoofdverdachte werd gearresteerd in Ternitz, ten zuiden van Wenen, en zijn veronderstelde handlanger kort daarna in de hoofdstad. De hoofdverdachte, een Oostenrijker, heeft volgens de Oostenrijkse autoriteiten trouw gezworen aan Islamitische Staat. Hij zou op internet geradicaliseerd zijn. Bij een van de aanhoudingen zouden chemische stoffen zijn gevonden, maar meer details hierover zijn niet vrijgegeven.

Swifts optredens zijn onderdeel van haar wereldwijde Eras Tour, die nog loopt tot en met 8 december. Na Wenen staat vanaf komende dinsdag een vijfdaagse concertreeks in Londen op het programma. Onduidelijk is of die optredens wel doorgaan.