Suzanne Schulting verovert goud op 1.500 meter op WK shorttrack in Seoul

Eremetaal Schulting bleef in de finale onder meer titelverdedigster Choi Min-jeong voor. Het is haar tweede wereldtitel op de 1.500 meter.

Suzanne Schulting met de Nederlandse vlag na haar triomf op de 1.500 meter.
Suzanne Schulting met de Nederlandse vlag na haar triomf op de 1.500 meter.

Foto Iris van den Broek/ANP

Suzanne Schulting heeft op de WK shorttrack in Seoul de wereldtitel veroverd op de 1.500 meter. De 25-jarige shorttrackster eindigde zaterdag in een spannende finale voor de Zuid-Koreaanse titelverdedigster Choi Min-jeong en de Canadese Kim Boutin. Eerder loodste Schulting zich al eenvoudig door de halve finales.

Voor Schulting is het haar tweede wereldtitel op de 1.500 meter. Bij de WK in Dordrecht twee jaar geleden won ze het goud op alle afstanden. Afgelopen jaar moest Schulting de WK in Canada aan zich laten voorbij gaan vanwege een coronabesmetting. Landgenoten Selma Poutsma en Michelle Velzeboer werden eerder uitgeschakeld in de halve finales. Zaterdagochtend strijdt Schulting nog voor een medaille op de 500 meter.

Bij de mannen slaagden de Nederlanders er niet in om het podium te halen op de 1.500 meter Jens van ’t Wout viel daar met een vierde plaats net buiten, net voor Sjinkie Knegt die vijfde eindigde.