Steven van Weyenberg nieuwe staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Steven van Weyenberg (D66) wordt de nieuwe staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat maakt D66 dinsdag bekend. Hij volgt Gunay Uslu op, die vorige week aankondigde terug te keren als topvrouw bij reisorganisatie Corendon.

Dinsdag neemt Van Weyenberg, net als tientallen andere Kamerleden, afscheid als lid van de Tweede Kamer. Woensdag beëdigt koning Willem-Alexander Van Weyenberg als staatssecretaris. D66-leider Rob Jetten zegt het „enorm te waarderen” dat zijn collega de functie van staatssecretaris van Cultuur en Media op zich neemt. „Hij is een van onze meest ervaren Kamerleden, was al eens staatssecretaris, schreef mee aan het coalitieakkoord en is een uitstekend onderhandelaar. Een gedegen kracht, met een groot hart voor cultuur en media.”

Van Weyenberg was sinds 2012 lid van de Tweede Kamer. In de zomer van 2021 volgde hij ook tijdelijk Stientje van Veldhoven op als staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. De D66’er zegt het „vele goede werk dat Gunay Uslu heeft gedaan voor de cultuur- en mediasector” te willen voortzetten. „Hoewel het kabinet demissionair is, en er hopelijk spoedig een nieuw kabinet aantreedt, is er nu nog genoeg te doen. Met veel energie ga ik aan de slag.”



Leeslijst