‘Snapchat negeerde stelselmatig meldingen van seksuele afpersing’

Snap Inc., de maker van de populaire berichtenapp Snapchat, ontving in 2022 intern zo’n tienduizend meldingen per maand van seksuele afpersing op zijn platform. In de overgrote meerderheid van de gevallen deed het bedrijf niets met zulke meldingen. Dat schrijft persbureau AP op basis van interne documenten, die openbaar zijn gemaakt tijdens een rechtszaak in de VS.

De rechtszaak werd begin september aangespannen door de Amerikaanse staat New Mexico. Volgens de procureur-generaal van die staat heeft de focus van het bedrijf op groei boven veiligheid ervoor gezorgd dat Snapchat een vrijplaats is geworden voor misbruik.


Lees ook

Snapchat is populair onder jonge kinderen. En onder de mensen die misbruik van hen willen maken

Foto’s op Snapchat. Voor het scherm staat Bobby Murphy, hoofd technologie bij Snap Inc.

In de volledige aanklacht, die op dinsdag werd gepubliceerd, zitten ook interne e-mails van Snap uit november 2022. Daarin reppen medewerkers van de trust and safety-afdeling van het bedrijf over tienduizend meldingen per maand, en dat dat „waarschijnlijk maar een fractie van het totaal” is.

Een interne analyse wees uit dat 70 procent van de mensen die slachtoffer was van seksuele afpersing op Snapchat daar geen melding van had gemaakt, schrijft The Wall Street Journal. In de gevallen waar het slachtoffer wél melding maakte, ondernam Snap volgens de krant bovendien geen actie.

Snapchat heeft zo’n 5 miljoen gebruikers in Nederland. Naar eigen zeggen bereikt het bedrijf 90 procent van de Nederlandse jongeren tussen 13 en 24.