Ruim 6.000 Lowlands-tickets opnieuw in de verkoop die door ‘opkoopbots’ waren gereserveerd

Goed nieuws voor festivalgangers die zaterdag naast een Lowlands-ticket grepen: 6.187 kaartjes komen opnieuw in de verkoop. De tickets waren gereserveerd door ‘opkoopbots’ en zijn door Ticketmaster uit de handel gehaald, schrijft het festival maandag op Instagram. De kaarten gaan aankomende zaterdag om 11.00 uur in de verkoop via Ticketmaster, met een maximum van twee tickets per persoon.

De bots werden volgens Lowlands ingezet door tickethandelaren, die als doel hadden de kaarten tegen een „veel hogere prijs” door te verkopen. De tickets zullen nu voor de oorspronkelijke prijs, 325 euro, aan „echte Lowlanders” worden aangeboden, aldus de organisatie.

De animo voor de Lowlands-tickets was afgelopen zaterdag groot. Binnen vijftien minuten na het begin van de verkoop waren alle 65.000 toegangsbewijzen vergeven, terwijl de wachtrij bestond uit meer dan 100.000 mensen. Het festival vindt van 16 tot 18 augustus plaats in Biddinghuizen en presenteerde afgelopen week de eerste acts. Onder meer Fred Again.., Froukje, Goldband, Big Thief, Skrillex en Queens of the Stone Age zullen hun opwachting maken.