PSV wint tegen Excelsior voor de zeventiende keer op rij en evenaart recordreeks

PSV is in het eerste duel na de winterstop verdergegaan met waar het mee bezig was: winnen. De Eindhovense club had zaterdag weinig te duchten van Excelsior, dat met een 3-1 nederlaag nog goed weg kwam. Door de zeventiende competitiezege op rij evenaart PSV de eigen recordreeks van 1987/1988, toen onder leiding van Guus Hiddink eveneens de eerste zeventien wedstrijden werden gewonnen.

De Jong maakte in de dertiende minuut het openingsdoelpunt. Nadat Excelsior-doelman Stijn van Gassel een kopbal van André Ramalho nog had weten te stoppen, schoot de aanvaller de rebound raak. Vier minuten later mocht De Jong weer juichen, nadat hij een voorzet van Sergino Dest binnenkopte. Na ruim een halfuur dacht Guus Til ook te hebben gescoord, maar doordat De Jong buitenspel liep ging het feest niet door.

In de tweede helft duurde het lang voordat PSV de score verder opvoerde. Op aangeven van Johan Bakayoko was het uiteindelijk in de 69ste minuut opnieuw raak voor De Jong, die daarmee zijn derde van de avond en vijftiende competitietreffer van het seizoen maakte. In de slotfase maakte Derensili Sanches Fernandes nog wel de 3-1 namens Excelsior en leek invaller Oscar Uddenas nog de 3-2 te maken, maar hij stond buitenspel.

Koploper

PSV blijft logischerwijs koploper in de Eredivisie, met 51 punten uit 17 wedstrijden. Volgende week kan de club een nieuw record vestigen door voor de achttiende keer op rij te winnen. Daarvoor moet FC Utrecht in de Galgenwaard aan de zegereeks worden toegevoegd.

Op drie andere Eredivisievelden werd zaterdagavond ook gevoetbald. Fortuna Sittard verloor in eigenhuis met 2-0 van Sparta Rotterdam, FC Twente was met 2-1 te sterk voor AZ en PEC Zwolle en sc Heerenveen bleven steken op 2-2. Vrijdag had Heracles Almelo al gezorgd voor de eerste Eredivisie-zege van 2024, door RKC Waalwijk met 2-1 te verslaan.