PSV pakt zwaarbevochten punt bij Franse kampioen PSG

PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

Paris Saint-Germain liet in het eerste half uur de nodige kansen liggen. PSV sloeg in de 34e minuut via Noa Lang wel toe. De buitenspeler kapte vanaf de linkerkant naar binnen en schoot in de korte hoek raak (0-1).

PSV hield tot de rust stand, maar moest in de beginfase van de tweede helft de gelijkmaker toestaan. Verdediger Achraf Hakimi verraste PSV-keeper Walter Benítez met een schot van buiten het zestienmetergebied (1-1).

De scheidsrechter gaf de Fransen in blessuretijd een strafschop na een overtreding van Boscagli, maar draaide die beslissing na het zien van de beelden terug. Benítez redde PSV daarna knap met een redding op de lijn.

PSV heeft na drie speelronden 2 punten, Paris Saint-Germain 4. Zo staat PSV voorlopig op de 27e plaats. Een plek bij de eerste 24 is nodig om directe uitschakeling in de groepsfase te voorkomen. Girona is over twee weken de volgende tegenstander van PSV.