PSG-voetballer Hakimi aangeklaagd voor verkrachting

Voetballer Een 24-jarige vrouw vertelde de politie dat de Marokkaans-Spaanse profvoetballer Hakimi haar in zijn huis uitnodigde, waar hij haar zou hebben verkracht.

De advocaat van Hakimi spreekt van valse beschuldigingen.
De advocaat van Hakimi spreekt van valse beschuldigingen.

Foto Kenzo Tribouillard/AFP

De Marokkaans-Spaanse profvoetballer Achraf Hakimi, verdediger bij de Parijse voetbalclub Paris Saint-Germain, is donderdag aangeklaagd voor verkrachting. Dat melden Franse media vrijdag. Een 24-jarige vrouw zegt afgelopen zaterdag door Hakimi verkracht te zijn in een buitenwijk van Parijs, en stapte daarop naar de politie.

Zelf wilde de vrouw geen aanklacht indienen, schreef de Franse krant Le Parisien maandag, maar het Franse Openbaar Ministerie opende na haar verklaring zelf een onderzoek dat tot de aanklacht leidde. In de verklaring zou de jonge vrouw hebben verteld hoe Hakimi haar uitnodigde naar zijn huis te komen, waar hij haar zou hebben betast, aangerand en verkracht. Na een worsteling wist ze zichzelf te bevrijden en liet ze zich door een vriend of vriendin ophalen.

Vrijdag was Hakimi vrolijk aanwezig op de training, schrijft persbureau AFP. Zijn advocaat ontkent alle aantijgingen en zegt dat Hakimi „ter beschikking van justitie” staat.

PSG steunt Hakimi

Paris Saint-Germain steunt Hakimi en „vertrouwt op justitie”, zei een woordvoerder tegen AFP. Verder wilde de club geen commentaar geven. Of Hakimi voor de club blijft uitkomen terwijl de zaak loopt, is niet bekend.

Hakimi speelt sinds 2016 voor het Marokkaans elftal, waarmee hij deze winter de halve finale van het WK in Qatar bereikte. De rechtsback heeft in 61 duels acht goals namens Marokko gescoord.


Lees ook Weer een verkrachtingszaak in het topvoetbal: is daar een verklaring voor?