Provincie Utrecht wil wolf afschieten, waarschuwt ouders met kleine kinderen

De provincie Utrecht heeft bij het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur „instemming” gevraagd om een wolf te mogen afschieten. Dat heeft het provinciebestuur woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een dier dat half juli een meisje heeft gebeten op Landgoed Den Treek in Leusden.

Woensdagochtend werd een kind gebeten of geduwd door een „groot dier”. De provincie denkt dat het om dezelfde wolf gaat. Het dier zou „atypisch en verontrustend gedrag” vertonen, hebben wolvendeskundigen tegenover het provinciebestuur verklaard.

De provincie Utrecht en aantal betrokken gemeenten waarschuwen ouders „dringend” om niet met kleine kinderen naar de bossen van de Utrechtse Heuvelrug te gaan. Het advies geldt voor de bossen die onder de gemeenten Leusden, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Zeist vallen. In andere bossen zou men „zeer voorzichtig” moeten zijn.



Lees ook

‘De overheid had al lang gebieden moeten aanwijzen waar de wolf zich thuis voelt’

Landgoed Den Treek-Henschoten in Leusden. De rentmeester:  „De totale schade van de gedeeltelijke sluiting loopt misschien in de tonnen.”