Politiepersoneel krijgt vanaf medio 2024 een salarisverhoging van 9,5 procent

Politiepersoneel krijgt er vanaf juli 2024 gemiddeld 9,5 procent salaris bij. Dat zijn de politiebonden in het vrijdag gepubliceerde cao-overleg overeengekomen met het ministerie van Justitie en Veiligheid. De stijging komt bovenop 2 procent die het personeel vanaf het begin dit jaar al kreeg. Daarnaast wordt de vergoeding voor woon-werkverkeer verruimd.

In het persbericht laat het ministerie weten dat de afspraken passen bij „de enorme werkdruk, krappe arbeidsmarkt en de hoge inflatie”. Tijdens de looptijd van de cao, tot eind november 2025, zal daarnaast worden onderhandeld over „een betere spreiding van de belasting van onregelmatig werk voor medewerkers”.

De politie kampt al geruime tijd met een zeer hoge werkdruk door personeelstekorten, vergrijzing, onrust in de samenleving, en een toegenomen vraag naar beveiliging. In sommige regio’s moet de politie daardoor lokaal bepaalde vormen van criminaliteit laten liggen. Demissionair minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid, VVD) zegt in het persbericht: „Met het onderhandelaarsakkoord toont de politie zich ook een aantrekkelijk werkgever”.


Lees ook
De politie vindt het zelf ook niet meer uit te leggen

Politieagent Thessa gaat op patrouille in de omgeving van bureau Overbosch in Den Haag.