Politie zoekt niet acht maar vier verdachten voor dodelijke mishandeling in Den Haag

De Haagse politie zoekt niet acht, maar vier verdachten in verband met de dodelijke mishandeling van een Somalische man, afgelopen zaterdag- op zondagnacht in een uitgaansgebied in Den Haag. Volgens de politie zijn zij verantwoordelijk voor het geweld. „Deze vier mannen zijn vermoedelijk tussen de 18 en 35 jaar oud met een licht getinte huidskleur”, schrijft de politie vrijdag. De rol van de andere vier mannen wordt nog onderzocht.

Het slachtoffer was een 23-jarige asielzoeker woonachtig in het azc in het Noord-Hollandse Heerhugowaard. Hij was met een vriend op bezoek in het Haagse centrum, schrijft Omroep West.

Wat precies aan de dodelijke mishandeling op het Plein voorafging, is nog niet bekend. Er zou ruzie zijn ontstaan bij de Lange Poten, maar details daarover deelt de politie niet. Omdat de plaats delict een populair uitgaansgebied is, hoopt de politie dat getuigen de mishandeling hebben gefilmd, en roept op de beelden te delen. De politie benadert ook mensen in Den Haag actief over de zaak, onder meer met flyers en sms’jes.