Politie treft derde lichaam aan onder brokstukken in Rotterdam-Zuid

Forensische rechercheurs van de politie hebben vrijdagochtend een derde lichaam gevonden op het terrein waar maandag een explosie plaatsvond in Rotterdam-Zuid. Dat meldt de Rotterdamse politie. Dat brengt het totale dodental van de explosie, waarbij drie mensen werden vermist, op drie. Woensdag werd het eerste en donderdagavond het tweede lichaam aangetroffen.

Het lichaam, dat rond 05.30 uur onder de brokstukken van het verwoeste gebouw werd gevonden, is vermoedelijk van de derde persoon die sinds maandag vermist is. De politie laat weten dat forensisch rechercheurs later vanochtend nader onderzoek zullen uitvoeren. Volgens RTV Rijnmond gaat het om het lichaam van een 33-jarige man.

Door instortingsgevaar kon de politie het appartementencomplex in Rotterdam-Zuid lange tijd niet betreden waardoor pas donderdag een zoektocht naar de vermiste personen kon worden ingezet. De explosie en de daaropvolgende brand van maandagavond vonden plaats in de garagebox van het appartementencomplex en richtten een grote ravage aan in de straat Schammenkamp. Over de oorzaak van de explosie is vooralsnog niets bekend.


Lees ook
Na een dag wachten en voorzichtig zoeken wordt bij het zwartgeblakerde gat een stoffelijk overschot gevonden

Politie zoekt naar de twee vermiste lichamen terwijl buurtbewoners toekijken.