Politie schiet verdachte dood bij nazi-documentatiecentrum in München

Laatste update:

De Duitse politie heeft donderdagochtend een verdachte doodgeschoten vanwege een dreigende situatie rond het Israëlische consulaat in München. Een groot gebied rond dat gebouw, dat om de hoek zit van het een nazi-documentatiecentrum, is door de politie afgezet. Voor zover bekend zijn er geen andere verdachten betrokken bij het incident, aldus de lokale politie.

De politie roept omstanders op het gebied te vermijden. De precieze aanleiding is onduidelijk, maar mogelijk opende de verdachte het vuur op het nazi-documentatiecentrum. Dat schrijft de Süddeutsche Zeitung op basis van een ingezonden video. Er zouden twee schoten zijn gelost. Er werd daarna ook „rennen, rennen” geroepen.

De politie heeft bevestigd dat de verdachte een vuurwapen droeg. Er zijn voor zover bekend geen andere gewonden gevallen. Volgens de politie droeg de verdachte een vuurwapen.

Verkeer in het gebied wordt omgeleid. Er zijn veel agenten aanwezig bij het incident, een politiehelikopter is eveneens ter plaatse. Via X roept de politie op om geen video’s en foto’s van het incident verspreiden, maar uitsluitend met de politie zelf te delen.