Philips is herstellende: ziet omzet en bestellingen toenemen

Philips heeft over het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 4,5 miljard euro geboekt. Dat is een toename van 2 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakt het bedrijf maandag bekend. Ook wist Philips over het tweede kwartaal winst te noteren en het bedrijfsresultaat flink op te schroeven.

Uit de recente kwartaalcijfers blijkt dat het bedrijf ruim 530 miljoen euro aan verzekeringsinkomsten kon noteren. Dat bedrag staat in verband met de schadeclaims na de terugroepactie van slaapapneu-apparaten. Die overeenkomst met verzekeraars was al bekend, maar is nu ook daadwerkelijk uitbetaald. Philips noteerde in totaal een bedrijfsresultaat van 816 miljoen euro.

Na een aangekondigde reorganisatie begin dit jaar, kon Philips in het tweede kwartaal van 2024 452 miljoen euro bijschrijven. Ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar, is dat een verbetering: toen noteerde het bedrijf 74 miljoen euro. Ook het aantal bestellingen nam in april, mei en juni toe (9 procent).

In het eerste kwartaal van dit jaar noteerde Philips nog een verlies van ruim 660 miljoen euro, veroorzaakt door een reservering van 575 miljoen voor schadeclaims over gebrekkige slaapapneu-apparaten.

In januari kondigde het bedrijf een reorganisatie aan: zesduizend banen zouden verdwijnen, daarvan ruim duizend in Nederland. Philips meldt maandag wereldwijd 68,700 werknemers te tellen – dat zijn er ongeveer 360 minder dan een kwartaal eerder.


Lees ook

Philips reserveert honderden miljoenen voor schadeclaims

Een Philips slaapapneu-apparaat. Vier gebruikers ervan  stellen Philips aansprakelijk voor gezondheidsklachten.