Peter Bosz nieuwe trainer PSV

Eredivisie PSV was op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer nadat Ruud van Nistelrooij vorige maand bekendmaakte per direct op te stappen.
Peter Bosz was de afgelopen jaren als trainer actief bij Olympique Lyon, Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund.
Peter Bosz was de afgelopen jaren als trainer actief bij Olympique Lyon, Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund. Foto Estela Silva/EPA

Peter Bosz is de nieuwe hoofdtrainer van PSV. Dat heeft de club uit Eindhoven maandagochtend bekendgemaakt, nadat zijn naam al langer rondzong. Bosz was eerder onder andere actief als coach bij Vitesse, Ajax en Heracles Almelo.

Technisch directeur Earnest Stewart noemt de 59-jarige Bosz „de gedroomde kandidaat”. De afgelopen jaren maakte Bosz in Europa carrière. Hij was trainer bij Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon. Bij alle drie die clubs werd hij ontslagen. Zelf speelde Bosz in de jaren tachtig en negentig bij onder meer RKC Waalwijk en Feyenoord. Hij kwam in acht wedstrijden uit voor Oranje.

Bosz staat bekend om zijn aanvallende spelopvatting en zegt „gecharmeerd” te zijn dat PSV hem gevraagd heeft. Hij heeft al meteen een hoog doel gesteld: „Afgelopen seizoen zijn er twee prijzen gewonnen, maar ons doel is landskampioen worden. Daar gaan we voor.”

PSV was op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer nadat Ruud van Nistelrooij vorige maand bekendmaakte per direct op te stappen. Sindsdien nam assistent Fred Rutten de honneurs tijdelijk waar. De verdere technische staf wordt later ingevuld.