Passagiersvliegtuig neergestort in Nepal, ‘minstens 16 doden’

Vliegramp Aan boord van het toestel van maatschappij Yeti Airlines zaten 72 mensen. Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend.

Omstanders en reddingswerkers staan bij de locatie in Pokhara waar zondag het toestel van Yeti Airlines is neergestort.
Omstanders en reddingswerkers staan bij de locatie in Pokhara waar zondag het toestel van Yeti Airlines is neergestort.

Foto Krishna Mani Baral/AFP

In de Nepalese stad Pokhara is zondag een passagiersvliegtuig met 72 mensen aan boord neergestort. Dat melden internationale persbureaus. Over het precieze aantal slachtoffers is nog onduidelijkheid. Een woordvoerder van het Nepalese leger zegt tegen persbureau Reuters dat er zeker zestien doden gevallen zijn, en dat het dodental waarschijnlijk verder zal oplopen.

Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend. Beelden op sociale media, die nog lastig te verifiëren zijn, laten een gebied zien dat bezaaid is met brandende brokstukken. Het vliegtuig, een tweemotorig toestel van maatschappij Yeti Airlines, zou onderweg zijn geweest van hoofdstad Kathmandu naar het westelijker gelegen Pokhara.

Het lijkt erop dat zeker tien van de 72 inzittenden een buitenlandse nationaliteit hadden. Verschillende bronnen hebben het tegen Reuters over verschillende aantallen. Aan boord zouden onder meer mensen uit India, Rusland, Ierland, Frankrijk en Australië zijn geweest. Voor zover bekend zaten er geen Nederlanders in het ramptoestel.

Dit bericht wordt aangevuld