Overleden persoon gevonden op strand Terschelling


Bootongeluk De politie doet onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer. Daarbij wordt gekeken of het gaat om een van de twee vermisten na de botsing tussen een watertaxi en een snelboot twee weken geleden.

Reddingswerkers zoeken rond het Groene Strand naar de vermisten, twee dagen na het vaarongeluk tussen de watertaxi en snelboot.
Reddingswerkers zoeken rond het Groene Strand naar de vermisten, twee dagen na het vaarongeluk tussen de watertaxi en snelboot.

Foto Jilmer Postma/ANP

Op het westelijk gelegen strand van Terschelling is zondagochtend een lichaam aangetroffen van een overleden persoon. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de identiteit van het slachtoffer, meldt de politie op Twitter. De politie kijkt daarbij of het gaat om een van de twee personen die vermist raakten na een bootongeluk bij Terschelling twee weken geleden.

Een watertaxi en een snelboot botsten in de ochtend van 21 oktober tegen elkaar op, waarna de watertaxi met acht opvarenden zonk. Bij het ongeluk kwamen twee personen om het leven en raakten vier mensen gewond. Twee anderen, een jongen van twaalf en een man van negenentwintig, zijn tot nu toe nog altijd vermist. Al snel na het ongeval werd de kans klein geacht dat zij het overleefd zouden hebben. Meerdere zoektochten naar het tweetal in de dagen daarop hadden niks opgeleverd.

Om 07.00 uur zondagochtend ontving de politie de melding over het lichaam, dat vlakbij het Groene Strand in West-Terschelling werd aangetroffen. Ter hoogte van dat strand vond ook het ongeluk plaats. Hoe de twee vaartuigen zijn gebotst, is nog niet duidelijk.


Lees ook: Verdriet en rouw op Terschelling na aanvaring met doden en vermisten