‘Oudste zoon Ridouan Taghi opgepakt in Dubai voor het voortzetten van criminele organisatie’

Georganiseerde misdaad De politie en het Openbaar Ministerie zouden al langere tijd op zoek zijn naar de 22-jarige Faissal Taghi, omdat ze geloven dat hij een belangrijke rol speelt in het voortzetten van de criminele organisatie van zijn vader vanuit Dubai.
De oudste zoon van Ridouan Taghi zou een paar weken geleden zijn gearresteerd in Dubai. Zijn vader werd daar eind 2019 al opgepakt.
De oudste zoon van Ridouan Taghi zou een paar weken geleden zijn gearresteerd in Dubai. Zijn vader werd daar eind 2019 al opgepakt. Foto Ali Haider/EPA

Faissal Taghi, de oudste zoon van Ridouan Taghi, zou een paar weken geleden zijn opgepakt in Dubai. Dat melden Het Parool en De Telegraaf maandag op basis van eigen bronnen. Uit gekraakte berichten afkomstig van de versleutelde berichtenapp Sky ECC zou blijken dat de 22-jarige Taghi lid was van een criminele organisatie.

Volgens de kranten is Taghi gearresteerd op verzoek van de Nederlandse overheid, al wil het Landelijk Parket dat tegenover De Telegraaf niet bevestigen. De politie en het Openbaar Ministerie zouden al langere tijd bezig zijn hem op te sporen omdat hij een belangrijke rol zou spelen in het voortzetten van de criminele organisatie van zijn vader. Ridouan Taghi werd in 2019 aangehouden in Dubai, op verdenking van betrokkenheid bij een groot aantal liquidaties en pogingen tot moord.

Na zijn arrestatie werd Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland. Of dat met zijn zoon ook zal gebeuren, is nog de vraag. In juli keurde de Eerste Kamer een verdrag met de Verenigde Arabische Emiraten goed, dat uitlevering op het gebied van georganiseerde misdaad tussen de landen makkelijker moet maken en ook samenwerking tussen de autoriteiten moet verbeteren. De arrestatie van Faissal volgde kort daarop, maar een rechter in het Arabische land vond de verdenkingen niet ernstig genoeg om hem uit te leveren, schrijft Het Parool.

Lees ook: De methode-Taghi: zijn handlangers worden er langzaam ingetrokken