Oprichter Randstad Frits Goldschmeding (90) overleden

De oprichter van uitzendconcern Randstad Frits Goldschmeding is vrijdag op 90-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Randstad maandag bekendgemaakt. Goldschmeding stond als multimiljardair al jaren in de top vijf van rijkste Nederlanders. Vorig jaar prijkte hij nog op de derde plaats van de Quote 500 met een vermogen van 5,8 miljard euro.

Goldschmeding werd in 1933 geboren en studeerde economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 1960 richtte hij Uitzendbureau Amstelveen op, wat al snel werd omgedoopt tot Randstad. Het bedrijf groeide uit tot een internationaal actief concern en is tegenwoordig het grootste uitzendbureau ter wereld. In 2015 richtte de toen 82-jarige Goldschmeding een filantropische organisatie op ,,die zich inzet voor een betere wereld waarin mens, werk en economie met elkaar in balans zijn en elkaar versterken.”


Lees ook

Op zijn 82ste wordt hij filantroop

Foto Maurice Boyer

,,Met het overlijden van Frits verliezen we een groot visionair en een geweldige, inspirerende persoonlijkheid”, schrijft huidig Randstad-topman Sander van ’t Noordende in een persbericht. ,,Zijn invloed op onze sector en zijn bijdrage aan de vooruitgang van flexibel werk en hr-diensten in het algemeen zijn over de hele wereld zichtbaar.”