Ook vuurwerkshows in Amsterdam en Hilversum afgelast vanwege harde wind


Oud en Nieuw In Amsterdam is de vuurwerk- en droneshow op de A’DAM Toren afgeblazen, maar gaat de show op het Museumplein vooralsnog door. Over het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug in Rotterdam volgt later een besluit.

In Sydney, Australië is 2023 ingeluid met een vuurwerkshow.
In Sydney, Australië is 2023 ingeluid met een vuurwerkshow.

Foto Bianca De Marchi/EPA

In Amsterdam en Hilversum zijn geplande vuurwerkshows afgelast vanwege het slechte weer. Dat melden de organisaties zaterdag. Met name de harde wind levert een veiligheidsrisico op. Eerder annuleerden onder meer Zoetermeer en Apeldoorn al hun vuurwerkshows vanwege de weersverwachting, terwijl het vreugdevuur op het strand in Scheveningen een dag eerder werd aangestoken


Lees ook: Op vuurwerkjacht met boa’s in Hoek van Holland: Handhaven kan alleen bij een ‘heterdaadje’

In Amsterdam is de vuurwerk- en droneshow bij de A’DAM Toren afgeblazen na overleg met de gemeente. Mogelijk vindt het evenement in het begin van het nieuwe jaar alsnog plaats. De geplande vuurwerkshow op het Museumplein in de hoofdstad gaat vooralsnog door. In Hilversum stonden shows gepland om 19.30 uur en om 00.00 uur. De gemeente heeft besloten om het hele oudejaarsprogramma af te gelasten.

Weerinstituut KNMI verwacht een stormachtige Oudejaarsdag. Voor de provincies Noord-Holland, Friesland en Limburg heeft het code geel afgegeven vanwege zware windstoten vanuit het zuidwesten. Deze nemen in de loop van de dag in kracht toe tot ongeveer 85 kilometer per uur.

Rotterdam, waar bij de Erasmusbrug het jaarlijkse Nationale Vuurwerk wordt afgestoken, moet nog een besluit nemen over het al dan niet doorgaan van de show. Bij een wind harder dan windkracht 5 mag het sowieso niet doorgaan. Zaterdagochtend lag de windkracht in de havenstad tussen de 4 en 5.