Onderzeebedrijf OceanGate stopt onmiddellijk alle activiteiten

Titan OceanGate is het Amerikaanse bedrijf achter de Titan die midden juni voor de Canadese kust verdween. De restanten van de duikboot werden pas na een dagenlange grootschalige zoekoperatie gevonden. Alle vijf de inzittenden overleden.
OceanGate organiseerde excursies naar de bodem van de Atlantische Oceaan en naar het wrak van de Titanic.
OceanGate organiseerde excursies naar de bodem van de Atlantische Oceaan en naar het wrak van de Titanic. Foto Lauren DeCicca/AP

OceanGate, het Amerikaanse bedrijf van de onderzeeër die afgelopen maand implodeerde nabij het wrak van de Titanic, staakt onmiddellijk zijn activiteiten. Dat maakt het bedrijf donderdag bekend in een korte mededeling op haar website. De restanten van de Titan verdwenen afgelopen juni en werden pas na een dagenlange, grootschalige zoek- en reddingsoperatie gevonden. Alle vijf de inzittenden overleden.

Het bedrijf organiseerde toeristische excursies naar de bodem van de Atlantische Oceaan en naar het wrak van de Titanic. De onderneming stelt nu dat het al zijn excursies en commerciële operaties opschort.

De kleine onderzeeër van ongeveer 6,5 meter lang bleek al kort na zijn duik te zijn geïmplodeerd. Canadese en Amerikaanse autoriteiten hebben nadere onderzoeken aangekondigd naar de precieze oorzaken van de implosie.

Aan boord van de Titan waren onder ander de Britse ontdekkingsreiziger en miljardair Hamish Harding en Stockton Rush, de oprichter van OceanGate Expeditions, die de expeditie had georganiseerd en de bestuurder van de boot was. Reddingsteams vonden het puin op op een diepte van bijna 4.000 meter op de zeebodem.

Lees ook: Op zoek naar avontuur treden de superrijken in de voetsporen van iconische ontdekkers