OM vervolgt vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval Nieuw-Beijerland

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat de 47-jarige Spaanse vrachtwagenchauffeur vervolgen voor het dodelijk ongeval in Nieuw-Beijerland in 2022. Dat meldt het OM woensdag. De verdachte, Juan S., reed in augustus vorig jaar met zijn vrachtwagen van een dijk, recht op een buurtbarbecue af. Drie vrouwen, van wie een hoogzwanger, en drie mannen kwamen om het leven. Zeven anderen, onder wie ook kinderen, raakten (zwaar)gewond.


Lees ook
‘Als ik niet net wat brood had gepakt, had ik onder die vrachtwagen gelegen’

Hulpverlening op de plek van het ongeluk.

Aan de Zuiderzijdsedijk in het Zuid-Hollandse Nieuw-Beijerland waren vorig jaar zomer zo’n zestig mensen op een buurtfeest aanwezig, toen de vrachtwagen van de dijk raakte en op hen inreed. Na een toxicologisch onderzoek bleek dat de chauffeur sporen van cocaïne in zijn bloed had terwijl hij achter het stuur zat. Zelf beweert de chauffeur dat hij een epileptische aanval had gehad.

Op basis van het onderzoeksdossier zegt het OM voldoende bewijs te zien om de chauffeur te vervolgen voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijk letsel of zwaar letsel door schuld. Het is nog niet bekend wanneer de zaak behandeld wordt.


Lees ook
Een jaar na de ramp in de Hoeksche Waard: het gevaar van de verdwaalde vrachtwagens

<strong>Tientallen keren per uur dendert een vrachtwagen </strong> met hoge snelheid op anderhalve meter langs het raam van Marko Siepelinga.” class=”dmt-article-suggestion__image” src=”http://nltoday.news/wp-content/uploads/2023/12/om-vervolgt-vrachtwagenchauffeur-voor-dodelijk-ongeval-nieuw-beijerland-1.jpg”><br />
</a> <dmt-util-bar article=

Leeslijst