Nederland treft Duitsland, Hongarije en Bosnië en Herzegovina in Nations League

Het Nederlands elftal neemt het in de komende Nations League op tegen Duitsland, Hongarije en Bosnië en Herzegovina. Via het toernooi kan kwalificatie voor het Europees Kampioenschap worden afgedwongen, al is dat alleen voor Bosnië en Herzegovina een prijs: Nederland, Duitsland en Hongarije hebben zich al geplaatst via de reguliere weg.

Bondscoach Ronald Koeman is volgens persburau ANP tevreden met de loting. „Het had zwaarder gekund. Bosnië en Hongarije zijn niet voor niets in de hoogste divisie gekomen. Op het eerste gezicht zijn wij en Duitsland de sterkste landen, maar dat moeten we laten zien”, aldus Koeman.

Dit jaar wordt voor het eerst in de Nations League gespeeld met kwartfinales. Zowel de nummers één als twee in iedere poule zullen daardoor doorgaan naar de finaleronde, die begin 2025 gespeeld zal worden. De eerste groepswedstrijden staan voor begin september op de agenda.

Nederland wist in 2019 en in 2023 al de finaleronde te bereiken. In 2019 haalde Oranje de finale, waarin het onderuit ging tegen Portugal. Vorig jaar werd Nederland in de halve finale uitgeschakeld door Kroatië.