Mogelijk tientallen doden bij bootongeluk in Nigeria

Bij een bootongeluk in het noordwesten van Nigeria zijn zaterdag hoogstwaarschijnlijk 64 personen om het leven gekomen. Dat meldt persbureau Reuters.

Het ongeluk gebeurde op een rivier in de staat Zamfara. Een houten boot met daarop zeventig boeren kapseisde toen zij werden vervoerd naar hun landbouwgrond vlak bij de stad Gummi. Het is niet duidelijk waardoor de boot plotseling omsloeg.

Lokale autoriteiten mobiliseerden na het ongeluk snel lokale bewoners om de boeren uit het water te redden, maar na drie uur zoeken werden slechts zes van zeventig opvarenden uit het water gered. Er wordt wel nog doorgezocht, maar de kans dat er nog overlevenden worden gevonden is klein.

„Dit is de tweede keer dat een dergelijk incident zich voordoet in het gebied”, zei een lokale bestuurder. Meer dan 900 boeren zijn dagelijks afhankelijk van het oversteken van de rivier, om zo toegang te krijgen tot hun landbouwgrond. Er zijn slechts twee boten beschikbaar om hen allemaal te vervoeren, wat vaak tot te volle boten leidt.

De deelstaat Zamfara werd twee weken geleden ook zwaar getroffen door overstromingen als gevolg van zware regenval. 10.000 inwoners werden ontheemd verklaard.