Media in binnen- en buitenland kritisch over spel Oranje na nederlaag

Nederlandse en buitenlandse media zijn woensdag kritisch op het Nederlands elftal na de nederlaag (3-2) tegen Oostenrijk dinsdagavond. De wedstrijd wordt een thriller genoemd, waarin Oranje er maar bekaaid vanaf kwam.

Het AD opent de krant met een foto waarbij slechts één woord staat: ‘deceptie’. De Telegraaf gaat nog iets verder en schrijft ‘Oranje slaat modderfiguur’ op de voorpagina. Over Joey Veerman, die in de eerste helft al werd gewisseld, schrijft de krant dat hij “alleen maar ruzie met de bal had”.

Ook het Duitse medium Bild besteedt aandacht aan de tranen van Veerman nadat hij van het veld werd gehaald door Ronald Koeman. Maar de bondscoach had volgens Bild geen andere keus dan hem te wisselen. The Guardian voorziet een “mogelijk moeilijkere” knockoutfase voor Oranje. De krant benoemt dat Oostenrijk in de afgelopen zeven wedstrijden zes keer in de eerste tien minuten heeft gescoord. “Je moet ze vanaf het begin bijbenen”, maar dat lukte het team van Koeman niet.

Columnist Steven De Foer van het Belgische De Standaard is ook kritisch. “De Nederlanders rekenen zich (soms te) snel bij de grote jongens.” Volgens hem zou na “de slappe vertoning” tegen Oostenrijk Oranje eerder naar huis gaan dan zelf gedacht.

Nederland kwam al vroeg op achterstand door een eigen doelpunt.
Foto John Macdougall/AFP

Lees ook

Fragiel Oranje verliest van Oostenrijk (2-3) en gaat gebutst verder
Memphis Depay maakt 2-2 tegen Oostenrijk.