‘Mbappé laat PSG weten dat hij deze zomer wil vertrekken uit Parijs’

De Franse stervoetballer Kylian Mbappé heeft zijn clubleiding van Paris Saint-Germain laten weten dat hij na dit seizoen wil vertrekken. Dat melden verschillende gerenommeerde sportmedia donderdagavond. Het contract van Mbappé loopt tot komende zomer, dus hij vertrekt naar alle waarschijnlijkheid transfervrij uit Parijs. Dat zou betekenen dat PSG geen transferinkomsten overhoudt aan Mbappé.

Al meerdere transferzomers hangt de naam van Real Madrid in de lucht als nieuwe club voor de 25-jarige Mbappé. Ook vorig jaar deed dat gerucht de ronde, maar koos de aanvaller toch voor een langer verblijf in de Franse hoofdstad. Eerder vertrokken de twee andere vedettes uit de PSG-voorhoede – Lionel Messi en Neymar – wel bij de club die de afgelopen jaren dankzij Qatarese miljoenen titel na titel binnenhaalde.

Mbappé speelde tot dusver bijna driehonderd wedstrijden voor zijn club. Daarin scoorde hij 243 keer en gaf hij 105 keer een assist aan een ploeggenoot bij een doelpunt. In Parijs won Mbappé vijf Franse landstitels, maar de meest prestigieuze clubvoetbalprijs, de Champions League, wist hij tot dusver nog niet te bemachtigen. Mogelijk speelt die ambitie mee in zijn vertrekwens.


Lees ook
Eigengereide Franse ster Kylian Mbappé wil meer zijn dan een dikbetaalde topvoetballer

Kylian Mbappé zondag in de achtste finale van het WK tegen Polen. (3-1).