Max Verstappen wint in regenachtig Zandvoort voor de derde keer, negende winst op rij

Formule 1 Zo’n 105.000 toeschouwers zagen Max Verstappen opnieuw winnen op het circuit van Zandvoort. Door zware regenval is de wedstrijd enkele rondes voor het einde tijdelijk stilgelegd.
Max Verstappen op het circuit van Zandvoort zondag.
Max Verstappen op het circuit van Zandvoort zondag. Foto Sem van der Wal/ANP

Max Verstappen heeft zondag voor de derde keer de Grand Prix van Nederland gewonnen. Hij was de snelste in een wedstrijd die tijdelijk werd gestaakt vanwege de harde regenval in Zandvoort. In de 65ste ronde ging de rode vlag omhoog vanwege de weersomstandigheden.

Direct na de start – Verstappen startte op pole position – begon het al te regenen in Zandvoort. Hoewel het daarna vrij snel droog was, glipte Logan Sargeant in de zestiende ronde uit de bocht, waarna de safety car de baan op kwam. Na bijna zestig rondes was er weer een flinke regenbui, waarna alle coureurs wisselden naar intermediate-banden om beter grip te hebben op de gladde baan. Dat mocht echter niet baten: meerdere coureurs crashten. De Chinese Zhou Guanyu knalde hard tegen de boarding aan en ook Sergio Pérez schoot uit, maar hij wist weer terug de baan op te komen. Vlak daarna ging de rode vlag omhoog en lag de wedstrijd enige tijd stil.

Verstappen had toen al tientallen rondes de leiding in de wedstrijd. Toen de meeste regen verdwenen was, is de race achter de safety car hervat. Verstappen werd vervolgens niet meer ingehaald. De Spanjaard Fernando Alonso eindigde tweede. Het is de negende prijs op rij voor Verstappen. Daarmee evenaart hij het record van Sebastian Vettel uit 2013.

Lees ook: Wereldmerk Verstappen is voor 0.0 miljoenen waard