Liam Payne had bij zijn dood meerdere soorten drugs in zijn bloed

Voormalig One Direction-zanger Liam Payne had ten tijde van zijn dood meerdere soorten harddrugs in zijn lichaam. Dat blijkt uit een gedeeltelijke autopsie die afgelopen dagen is verricht, melden persbureau AP en ABC News dinsdag. Payne stierf vorige week door een val van het balkon van zijn hotelkamer in Buenos Aires. Het is niet bekend of hij gevallen of gesprongen is.

De op 31-jarige leeftijd overleden popster had onder meer ‘roze cocaïne’ in zijn bloed. Dat is doorgaans een mix van methamfetamine, ketamine en mdma. Ook zou de zanger cocaïne, benzodiazepines en crack hebben gebruikt. In zijn hotelkamer werden een zelf vervaardigde drugspijp en meerdere soorten drugs aangetroffen. Ook zouden er flink wat voorwerpen in de kamer beschadigd zijn.

Hulpdiensten gebeld

Of Payne ook alcohol had genuttigd, wordt niet gemeld door ABC News. De zanger worstelde eerder met een drankverslaving en medewerkers van het hotel hadden de politie gebeld om iemand „met spoed” naar Payne’s hotelkamer te sturen omdat daar iemand „onder invloed van drugs en alcohol” was. Toen de hulpdiensten zeven minuten later arriveerden, was Payne al overleden.


Lees ook

De tol van de roem was hoog voor Liam Payne

Liam Payne tijdens het concert van One Direction in de Amsterdam ArenA in 2014.

Volgens ABC News blijft het stoffelijk overschot van Payne in Argentinië tot de autopsie volledig is afgerond. Dat duurt vermoedelijk nog enkele weken.

Payne deed in 2010 mee aan de Britse versie van talentenprogramma X-Factor. Hoewel hij sneuvelde in de tweede ronde werd hij gevraagd om samen met Harry Styles, Niall Horan, Zayn Malik en Louis Tomlinson de popgroep One Direction te vormen. Jarenlang was dit de populairste boyband ter wereld. In 2015 kondigde de band een pauze aan, waarin de leden zich konden focussen op solocarrières.

Praten over zelfdoding kan gratis, anoniem en 24/7 bij de landelijke hulplijn 113 Zelfmoordpreventie. Telefoon: 0800-0113. Of chat op www.113.nl.