Laatste Olympische dag: Sifan Hassan in actie tijdens de marathon, baanwielrenner Lavreysen mikt op drie keer goud

Het is de laatste dag van de Olympische Spelen in Parijs, en er zijn nog Nederlandse medailles te winnen. Wat staat er op het programma?

Nederland in actie bij marathon en baanwielrennen
Om 8.00 uur trapt Sifan Hassan af met haar Olympische marathondebuut. Ze won deze Spelen al een keer brons op de 5 kilometer en de 10 kilometer. Sportfanaten kijken reikhalzend uit naar de race, omdat Hassan zich als doel heeft gesteld om als eerste vrouw ooit op drie hardloopnummers een medaille te halen. De Nederlandse Anne Luijten doet ook mee aan de marathon.

Ook baanwielrenners Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland komen nog één keer in actie in de keirin, de discipline waarin de renners op snelheid komen achter een gangmaakmotor en daarna tot de finish sprinten. Lavreysen won al goud in de teamsprint en de individuele sprint. Ook hij ziet zichzelf het liefst drie keer goud winnen deze Spelen. De kwartfinales van Lavreysen en Hoogland beginnen om 11.29.

De vrouwen fietsen de halve finale van de sprint in het baanwielrennen, en misschien zelfs de finale. Maike van Duin rijdt het omnium, een combinatieklassement van onder andere een sprint, een achtervolging en een tijdrit.

Andere spannende wedstrijden

Voor de sportliefhebber die er maar geen genoeg van kan krijgen, zijn er in de middag nog een hoop andere spannende wedstrijden te bekijken, zoals de vrouwenvolleybalfinale tussen de VS en Italië en de mannenhandbalfinale tussen Duitsland en Denemarken. Bij het waterpoloën strijden Servië en Kroatië om het goud om 14.00 uur en om 15.30 komen de vrouwenbasketballers van de VS nog een keer in actie tegen Frankrijk.

Om 20.55 uur begint de sluitingsceremonie.

Sifan Hassan tijdens de huldiging van haar bronzen medaille op de 10.000 meter atletiek tijdens de Olympische Spelen.
Foto Robin van Lonkhuijsen/ ANP